● Peste 130 de programatori pasionați de noile tehnologii au participat la prima ediție a The Bucharest Hackathon, iar câștigătorii au primit premii în valoare de 12.000 de dolari.
● Andrei Pitiș, co-fondator al The Bucharest Hackathon: ”Interesul pentru primul hackathon ne-a depășit așteptările. Obiectivul pe termen mediu este să atragem și programatori din alte țări, iar Bucureștiul să devină un hub internațional pentru competiții de tip hackathon”.
București, 13 martie 2023: Peste 130 de programatori seniori au participat la prima ediție a The Bucharest Hackathon, eveniment organizat în acest weekend în București, iar câștigătorii au obținut premii în valoare totală de 12.000 de dolari (cash), 4.000 de dolari în criptomoneda EGLD și 15.000 de dolari în vouchere pe Amazon.
”Ne așteptam la cel mult 100 de participanți, însă am fost nevoiți să oprim înscrierile, pentru că nu aveam suficient loc pentru toți cei interesați. Am reușit să aducem laolaltă peste 130 de programatori cu experiență care, timp de două zile, au lucrat cu noile tehnologii precum blockchain, inteligență artificială sau cloud programming și care s-au distrat prin rezolvarea unor probleme care, în final, fac oamenilor viața mai ușoară. Interesul mare pentru acest eveniment ne-a depășit cu mult așteptările și probabil că vom organiza un nou hackathon în lunile ce urmează. Obiectivul pe termen mediu este să atragem și programatori din alte țări, iar Bucureștiul să devină un hub internațional pentru competiții de tip hackathon”, a declarat Andrei Pitiș, co-fondator al The Bucharest Hackathon și CEO & fondator al vehiculului de investiții Simple Capital și al companiei software genezio.
În cadrul The Bucharest Hackathon au fost acordate premii sub formă de cash cu o valoare totală de 12.000 de dolari.
Premiul de 5.000 de dolari pentru locul I a fost obținut de echipa Deadlock, formată din trei programatori: Laurențiu Ciobanu, Marian Stoica și Mihaela Negoiță. Aceștia au dezvoltat o soluție prin care aplicații ce au nevoie de o putere mare de procesare pot rula pe suport hardware mai puțin performant, folosind tehnologii precum GitHub, Rust, Scala, SpinalHDL.
Locul II, cu un premiu de 3.000 de dolari, a fost câștigat de echipa Awesome Hackers, formată din Silvia Maria Lupșa, Răzvan Gheorghe, Răzvan Puiu și Lucas Manea. Cei patru participanți s-au cunoscut la hackathon și au dezvoltat un joc educațional 2D pe bază de text dezvoltat cu ajutorul tehnologiilor de tip inteligență artificială și blockchain. Scopul jocului este ca jucătorii să își îmbunătățească cunoștințele în diverse domenii, răspunzând la întrebări generate de inteligența artificială. Câștigătorii sunt recompensați cu NFT-uri create cu ajutorul platformei blockchain MultiversX.
Pentru locul III, juriul The Bucharest Hackathon a decis acordarea a două premii. Astfel, echipele ExRap (formată din Gheorghiță Caulea, Andrei Gogonea, Dragoș Manole și Florin Andrei Georgescu) și The Polytechs (formată din Matei Ceaușu, Iulia Dumitru, Matei Hriscu și Radu Nichita) au primit premii în valoare de câte 2.000 de dolari fiecare.
Echipa ExRap a dezvoltat o extensie pentru programatorii care folosesc VS Code, un soft de scris cod, folosind tehnologii precum genezio, Chat GPT și o serie de microservicii personalizate stocate în cloud (Azure Kubernetes Services). Soluția este destinată programatorilor care vor să învețe să programeze mai repede folosind cele mai noi practici și standarde în materie de programare.
Echipa The Polytechs a dezvoltat o extensie pentru VS Code care oferă sugestii și feedback privind calitatea codului scris, folosind servicii precum GitHub și ChatGPT.
Pe lângă premiile menționate mai sus, o parte dintre participanți au primit premii speciale oferite din partea partenerilor The Bucharest Hackathon. Astfel, participanții care au folosit tehnologia MultiversX au mai obținut premii speciale în valoare totală de 4.000 de dolari în criptomoneda EGLD. De asemenea, Amazon a înmânat 3 vouchere în valoare totală de 15.000 de dolari.
”Experiența acestui hackathon ne-a demonstrat premiza de la care am pornit: aceea că programatorii din România pot genera idei și soluții noi pentru rezolvarea unor probleme la care noi, cei cu experiență în business, nu ne-am fi gândit. Această libertate oferită de un hackathon, care nu este un eveniment de generare de idei pentru start-up-uri, va conduce la idei care cu siguranță vor putea fi monetizate în viitor”, a declarat Flavian Manea, co-fondator și CEO al Bware Labs, de asemenea co-fondator The Bucharest Hackathon.
Juriul competiției The Bucharest Hackathon a fost format din antreprenori din IT și executivi de top cu roluri în departamentele tehnice din companiile: genezio, Bware Labs, Aptos, MultiversX, Amazon Web Services, Microsoft, GitHub, Google, Softbinator, Uipath, LeaseBlocks.
Partenerii principali ai evenimentului au fost companiile genezio și Bware Labs, iar printre partenerii primei ediții a The Bucharest Hackathon se află companiile MultiversX, Runtime Verification, Aptos, Axelar, Amazon Web Services, GitHub și Stripe.
The Bucharest Hackathon își propune să devină un eveniment periodic în care programatorii să învețe unii de la alții și să rezolve împreună probleme globale nerezolvate încă, dar și să se distreze împreună în timp ce creează prin tehnologie un viitor mai frumos.