Home Community Index 2022

Community Index 2022

by Alina Liciu

Profiling Excellence in Community Investment

In martie 2021 a inceput a treia editie a ranking-ului Community Index – ranking-ul proiectelor corporate de investitii in comunitatile din Romania.

Community Index se concentreaza pe programele și proiectele dezvoltate de companiile din Romania pentru investiții in comunitatile care sunt importante pentru ele. Indexul evidențiaza bune practici si proiecte strategice care pun mai mult accent pe aspecte precum implicarea părților interesate sau măsurarea impactului pe termen mediu și lung.

Informațiile colectate vor fi structurate în funcție de comunitățile în care companiile au investit:

✱ Active Living
✱ Antreprenoriat
✱ Artă, Cultură, Turism
✱ Raising Awareness / Creşterea nivelului de conştientizare privind diverse cauze
✱ Educaţie pentru carieră
✱ Educaţie pentru elevi
✱ Educaţie: Tehnologie în şcoli
✱ Educaţie Financiară
✱ Mediu: Deşeuri
✱ Mediu: Protejarea pădurilor
✱ Medii defavorizate
✱ Oraşe sustenabile
✱ Protecţia animalelor
✱ Sănătate: Raising Awareness
✱ Nutriţie/Wellbeing
✱ Tech 4 Good
✱ Women empowering

NEW 2021: Emergency Relief COVID-19

În total, sunt 18 comunități identificate in Romania până în prezent. În același timp, ne propunem să avem cea mai mare bază de date a proiectelor de CSR din România, astfel încât să putem oferi studii de caz detaliate pentru a sprijini companiile în managementul performantei acestor proiecte.

Această analiza vine ca răspuns la interesul din ce în ce mai mare al companiilor de abordare strategica a domeniului Responsabilitate Corporativă, astfel cum au aratat rezulatele Romania CSR Index 2019 & 2020 (parent index pentru Community Index). Credem că o inițiativă strategică de a investi în comunitate are beneficii clare atât pentru companii cât și pentru comunități.

În a doua ediție Community Index, am analizat aproximativ 800 de proiecte dedicate investițiilor in comunitati. Acest lucru ne-a permis să avem o perspectivă unica de 360 de grade a domeniului CSR în România și să putem ajuta un număr tot mai mare de companii să-și îmbunătățească performanța in managementului CSR-ului.

Community Index & Community Index Magazine 2020 în cifre:

800 proiecte analizate

80 distinctii

17 categorii de proiecte

250 pagini

20 parteneri

13 interviuri cu experti internationali

23 interviuri cu experti locali

20 studii de caz

2 limbi (Romana & Engleza)