Home StiriNews Lăptăria cu Caimac: Investiție într-un sistem de recuperare și refolosire a ambalajelor

Lăptăria cu Caimac: Investiție într-un sistem de recuperare și refolosire a ambalajelor

by Newsroom
26 views

Lăptăria cu caimac va investi într-un sistem de recuperare și refolosire a ambalajelor, cu automate care vor oferi bonuri valorice în schimbul sticlelor, potrivit unui articol publicat de curand pe WallStreet.ro.

„Am continuat să investim în performanța ecologică a companiei, atât în ceea ce privește consumul de apă și energie, cât și în zona de pierderi și risipă alimentară. Avem pierderi foarte mici, mult sub media europeană a industriei și avem foarte puține produse expirate. Avem clienți foarte responsabili, o spunem cu mândrie. Pregătim o investiție într-un sistem de recuperare și refolosire a ambalajelor, cu automate care vor oferi bonuri valorice în schimbul sticlelor. De asemenea, pregătim o stație de biogaz și am implementat foarte multe proceduri pentru reducerea CO2, pentru a folosi extensiv bălegarul ca îngrășământ. Ne propunem ca până în 2030 să fim o companie “carbon neutral”, complet integrată într-un sistem de economie circulară”, a adăugat Adrian Cocan, manager Lăptăria cu caimac.

O organizație poate fi „neutră din punct de vedere al carbonului” atunci când există un echilibru între cantitatea de emisii eliberată in atmosferă și cea captată (de exemplu, prin plantarea de arbori).

UE își propune să fie neutră din punct de vedere climatic până în 2050 – o economie cu emisii nete de gaze cu efect de seră. Acest obiectiv este în centrul Acordului Verde European și este în conformitate cu angajamentul UE de acțiuni climatice globale în temeiul Acordului de la Paris.

Mai multe detalii despre strategia Uniunii Europene privind schimbarile climatice puteti afla de aici: https://ec.europa.eu/clima/policies/strategies/2050_en#:~:text=The%20EU%20aims%20to%20be,action%20under%20the%20Paris%20Agreement.

Puteti citi integral articolul dedicat companiei Laptaria cu Caimac pe WallStreet.ro: https://www.wall-street.ro/special/coronabizsurvivor/256453/laptaria-cu-caimac-vanzari-in-crestere-in-2020-o-echipa-mai-mare-de-angajati-si-investitie-intr-un-sistem-de-recuperare-si-refol.html#gref

Photo Credit: Laptaria cu Caimac

You may also like